Новини 2021/2022

31.12.2021 З Новим роком!

Прийміть вітання від вчителів Мелітопольської гімназії №7.

19.12.2021 Свято Св. Миколая

Напередодні свята Святого Миколая, діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями, які кладуть у поштову скриньку або залишають за вікном. Чемним дітям Святий Миколай залишає під подушкою або у шкарпетці подарунок, а неслухняним — різку. Різка слугує своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

У більшості країн Європи, зокрема в Україні, День Святого Миколая традиційно відзначається 6 грудня (19 грудня за юліанським календарем) у день вшанування пам'яті Миколая Чудотворця, єпископа Мирлікійського. Вранці цього дня діти, які були ввічливими протягом року, знаходять подарунки, заховані під подушкою або в заздалегідь заготовленій шкарпетці.

Миколай завітав, гарний настрій подарував. Із початком зимових свят! 

Святий Миколай завітав до учнів гімназії № 7. 

16.12.2021 Вітання! Міський марафон з німецької мови Märchenland

Вітаємо учнів 6-7 класів, які 6-12 грудня приймали участь у міському марафоні з німецької мови Märchenland та посіли призові місця.


Вітання Подгорній Т.Д. за підготовку дівчат!

Щодня дівчата виконували різноманітні, цікаві завдання, які пропонували  казкові гноми: 1 день - майстер-клас по виготовленню Різдвяного календаря Adventskalender, 2 день - приготування дитячого різдвяного напою Kinderpunsch, 3 день - самостійно зробити експеримент, 4 день - подивитися мультфільм німецькою та виконати завдання, 5 день - перевірка знань граматики та лексики, 6 день - говоримо німецькою, розповідь про себе, 7 день - всіх чекала квест-кімната. За кожне  правильно, творчо, креативно виконане завдання можна було отримати кристал.

21.11.2021 День Гідності та Свободи

21 листопада вся країна відзначає День Гідності та Свободи. Свято встановлено на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

День Гідності та Свободи – особлива дата для кожного свідомого українця, для кожного справжнього патріота, адже саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь.

Низький уклін всім захисникам української державності, які назавжди залишаться в пам’яті народу та будуть гідним прикладом для майбутніх поколінь!

Саме в цей день ми розпочинаємо відеочелендж "Вільні творити майбутнє"

Соціальний ролик від 6-А класу 

17.11.2021 Вітання! Міський конкурс з автомоделювання "Авто вчора, сьогодні, у майбутньому"

Вітаємо Сидоряку Михайла, учня 1-Д класу, з перемогою у міському конкурсі з автомоделювання "Авто вчора, сьогодні, у майбутньому". Керівник: Сердюк Ірина Анатоліївна. 

17.11.2021 Вітання! Міський етап обласного конкурсу-виставки "Берегиня роду українського"

Вітаємо Селіщеву Софію за зайняте 1 місце в міському етапі обласного конкурсу-виставки "Берегиня роду українського".

19.11.2021 Всесвітній день дитини

Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Для учнів нашої школи на честь даного свята практичним психологом Махонько Ю.О. проведено тренінг-гру для 5-х класів "Закон і Ми".

17.11.2021 Вітання! Обласний етап конкурсу фото аматорів "Країна моя - Україна"

Вітаємо учнів 2-В класу Корвєгіну Анастасію - 3 місце та 5-Г класу Оленіна Станіслава - 2 місце в обласному етапі конкурсу фото аматорів "Країна моя - Україна". 

17.11.2021 Вітання! Міський етап обласного заочного конкурсу-виставки "Народна іграшка"

Вітаємо Дурмаджи Еліну, Горову Вероніку, Присс Вероніку із зайнятими призовими місцями в міському етапі обласного заочного конкурсу-виставці "Народна іграшка". 

16.11.2021 Міжнародний день толерантності

16 листопада 2021 року  у школі цікаво та змістовно пройшли різноманітні заходи до Міжнародного дня толерантності. У 7-9 класах було проведено заняття "Толерантність до інших і до себе" та проведено анкетування на виявлення проявів толерантності. Учні мали можливість самостійно дослідити рівень своєї толерантності, засвоїли, що відсутність самоконтролю, розуміння іншого, презирство, підозрілість, недовіра, егоїзм, емоційна неврівноваженість породжують напруженість, позбавляють простір міжособистісних відносин почуття захищеності й безпеки, приводять до злочинів, конфліктів, війн. Проведено виховний захід для учнів 5-7 класів «Толерантність як запорука людяності» з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних відносин між усіма учасниками освітнього процесу. Крім того для учні початкової школи проведені інтерактивні уроки доброти, де діти ознайомилися з поняттям толерантності та його змістом: терпимість, повага, любов, доброта тощо; флеш-дартс "Мішень чуток: розбий яблуко розбрату" 

09.11.2021 Вітання! Центральна дитяча бібліотека м. Мелітополь. Дистанційний конкурс читців «Україно, я твоя краплинка!»

Чарівні, талановиті та артистичні телезірочки-конкурсанти! Вітаємо вас з Днем української писемності та мови та завершенням дистанційного Конкурсу читців «Україно, я твоя краплинка!». ЖУРІ КОНКУРСУ визначило 15 переможців серед 67 конкурсантів від 5 до 14 років. 

Вітаємо учнів ЗОШ #7 Мамонову Вікторію 1-А класу та Прилюдько Віктора 1-Г класу зі спеціальними призами-відзнаками від Наталії Мацієвської! Федулову Варвару з 3 місцем у молодшій віковій категорії.

Щиро вітаємо та бажаємо натхнення і подальших звершень!

02.11.2021 Вітання! Конкурс з математики "Ерудит"

Вітаємо переможців міського інтелектуального конкурсу з математики  для учнів 4 класів "Ерудит - 2021":

місце - Коротков Іван, учень 4-А класу (вчитель Надежда Алексеенко );

місце - Юдіна Марія,  учениця 4-Б класу (вчитель Александра Сидоренко ).

Бажаємо Вам і надалі підкорювати математичні висоти та досягати значних успіхів. Звершень і досягнень вам, юні математики!

23.10.2021 День визволення міста Мелітополя

Учні клубу "Пошук" Мелітопольської ЗОШ №7 привітали ветеранів міської спілки та голову ветеранів ММК Ратова В.П. з Днем визволення міста Мелітополя. Провели онлайн конференцію для учнів школи "Незабутній подвиг героїв" 

14.10.2021 День захисника України

Сьогодні Україна святкує славне свято,

Це свято – чоловіче, твоє це свято, брате!

Це свято тих, хто ладен у будь-яку хвилину

Родину захищати і рідну Україну!

Хай мир панує завжди і спокій навкруги,

Будь-що тобі хай буде, мій брате, до снаги,

Хай множаться здобутки, життя хай процвітає,

Покровом Божа Матір тебе хай огортає!

08.10.2021 Посвята в першокласники

Вже місяць, учні першого класу, навчаються. 8 жовтня у школярів  відбулася Посвята в першокласники.

Бажаємо школярикам успішного підкорення наук, наполегливості та прагнення пізнавати світ. Нехай їхні кроки по стежці освіти будуть успішними, нехай не лякають ніякі перешкоди на цьому шляху. Зі святом, любі наші!

08.10.2021 Місячник протидії булінгу

В рамках місячника протидії булінгу (цькування), з 04-08 жовтня у Мелітопольській ЗОШ № 7, психологічною службою школи було проведено: інформаційну акцію для всіх учасників освітнього процесу «STOP булінг», конкурс малюнків «Зупинимо булінг разом» для учнів 1-4 класів, карткову гру «створюй безпечне коло», інтерактивний захід з елементами тренінгу для учнів 5-9 класів під назвою «БУЛІНГ – соціальна проблема всього світу».

Під час заходів в учнів було сформоване уявлення про проблему насилля й жорстокості та різницю між конфліктом і булінгом. Визначено наслідки агресивних проявів і міру відповідальності за них.

Всі учні отримали пам’ятки з алгоритмом дій «Як протидіяти булінгу?». 

30.09.2021 Шкільна газета 7-я

Мелітопольська ЗОШ №7 випускає власну газету. Всі новини за вересень місяць можна прочитати.

Посилання на газету за вересень, 2021

24.09.2021 День міста Мелітополя

Багатим врожаєм родичів гарбузових та чудовими осінніми композиціями  зустріла сьогодні своїх вихованців, вчителів школа. 1-4 класи приготували справжній  "Овочевий бум", 5-9 класи осінні композиції "Мій квітучий Мелітополь". Фото виставка "Моє старе місто" нагадала про історію. Процвітай, рідний крає, радісних подій, щасливих людей, миру та злагоди! З Днем міста, Мелітополю! 

22.09.2021 День партизанської слави

22 вересня 2001 року, в день 79-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни, в країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента № 1020/2001 від 30.10.2001. День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи сил. Саме в цей день учні 5-Б класу під керівництвом керівника гурка "Клуб пошук" Іванюк О. П. завітали до учнів 4-Б та 4-Д класів. Під час заходу діти побачили відеоролик "Хроніка партизанської слави", прослухали вірші та пригадали місце розташування пам'ятка цим героям. 

16.09.2021 Збір макулатури

Кожен з нас знає, щоб врятувати хоча б одне дерево, потрібно здати 60 кілограмів макулатури. Саме цим ми займалися 16 вересня і це дуже гарна справа. Результат виявився дуже гарним. Ми врятували 23 дерева, а учні які прийняли активну участь отримали солодкі призи. Сподіваємося, таким чином, ми врятуємо та зробимо кращим екологічний стан нашої планети. 

20.09.2021 Акція "Від серця до серця"

20 вересня учні та вчителі школи прийняли активну участь у Всеукраїнській акції "Серце до серця". Зібрані кошти були передані до Всеукраїнського фонду. Висловлюємо вдячність кожному сердечку, яке допомогає битися іншому. 

15.09.2021, учні 5-Г класу прийняли активну участь у громадській акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у форматі «Пінна вечірка». 


На подвір'ї школи учні 5-А та 7-А класів провели захоплюючу зустріч з представниками ДСНС, служби порятунку та поліції. Діти побачили та приміряли засоби захисту та порятунку. 

Користь занять фізичною культурою відома всім. Ніхто не скаже,  що фізична активність не потрібна. Але коли дитина бачить особистий приклад тренера, вчителя, з'являється мотивація, бажання стати кращими. В рамках Олімпійського тижня був проведений майстер-клас з баскетболу для учнів нашої школи. Дякуємо Галина Гузь та Володимир Гузь за цікавий, корисний та позитивний захід. Ви - приклад для наслідування. Погодьтеся, можливо, серед цих маленьких школяриків ми побачимо олімпійську надію нашої країни. 

10.09.2021 Олімпійський тиждень. Традиційно у другу суботу вересня прихильники здорового способу життя, фізкультурники, спортсмени, ветерани спорту і просто активні громадяни святкують День фізичної культури та спорту! І саме з 6 по 10 вересня учні школи відзначають олімпійський тиждень присвячений цьому святу. В рамках тижня проведено: єдина класна година "Спорт для всіх  єднає Україну"; онлайн-фоточелендж "Спорт у моєму житті"; конкурс стіннівок "Вчимося бути здоровими" та конкурс малюнків "У світі спорту"; веселі руханки; турніри з шашок та настільного тенісу; змагання з футболу та волейболу.

В рамках співпраці з дитячими юнацькими спортивними школами та спортивними клубами були проведені майстер-класи з баскетболу (тренер Галина Гузь ) та флорболу ("Скала" Мелітополь, тренер Михайло Колодко).

Ми пишаємося кожним учнем та класом! Дякуємо тренерам, вчителям, класним керівникам та батькам за плідну співпрацю!

01.09.2021 День Знань 

Вітаємо всю нашу шкільну родину з початком нового навчального року! 

1 вересня — День знань — особливе свято! Завжди яскраве, насичене позитивними емоціями та святковою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі привітання i кожне людське серце, хвилюючись відгукується на заклик першого дзвоника! Нехай цей рік принесе безліч нових відкриттів. Нехай кожен день буде яскравим, незабутнім, плідним і наповниться тільки позитивними результатами, новим досвідом і відмінним настроєм. 

Вже минуло літо променисте,

І дзвоник знов до школи кличе нас.

Тут все святково, гарно і врочисто

В щасливу путь і в добрий час!

Хай буде всім нам день оцей, як свято,

Хай буде щастя в серці у батьків.

Хай дзвонить дзвоник радісний, завзятий,

Хай буде радість вищою від слів.

Хай дзвонить дзвоник веселий кришталево

І покличе нас усіх в незвідані світи,

Дзвоник люблять всі – дорослі і малі,

Пам’ятати його будемо завжди.

Нехай у школі лине срібний дзвін,

Про новий рік навчальний сповіщає.

Переплелись і сум, і радість в нім,

Він, наче птах, у небеса злітає!

/вірш-сайт https://pustunchik.ua/

31.08.2021 Педагогічна рада

Продуктивно почався новий рік для вчителів. Підведено підсумки, виступом директора Прокопець К. В. за 2020/2021 навчальний рік та методичної роботи за 4 роки. Педагогічні майстерні представили свої звіти виготовленими творчими лепбуками.

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, УКРАЇНО!

З національним святом українського народу -

Днем незалежності - ми щиро вас вітаємо!

Добробуту, щастя, радості, натхнення,

Добра, здоров’я й злагоди бажаємо.

Нехай це свято вам наснаги додає,

В майбутнє краще доля стежку прокладе. 

Джерело